PVC Dakbedekking

Binnen 1 minuut kosteloos aangevraagd!

PVC Dakbedekking als dakbedekking kiezen

Als je opzoek bent naar nieuwe dakbedekking kun je kiezen voor PVC dakbedekking. Dit is een beschermende laag die voornamelijk wordt aangebracht op een plat dak. Door deze dakbedekking maak je jouw woning goed waterdicht en wordt het beschermd tegen zon, regen, wind, sneeuw en andere externe invloeden. Er kan een keuze worden gemaakt tussen verschillende soorten dakbedekking. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht, levensduur en dat het onbrandbaar is. Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor een PVC Dakbedekking. Wij helpen je graag met het kiezen van het soort materiaal voor je dakbedekking. 

Typen dakbedekking en PVC dakbedekking

Er zijn dus verschillende soorten dakbedekking die kunnen worden gelegd op een plat of hellend dak. Bij een hellend dak is het vaak zo dat er voor dakpannen van beton of klei wordt gekozen.  Ook kan hierbij gekozen worden voor leistenen pannen. Als het niet om een woning maar om een schuur of aanbouw gaat, zie je ook vaak dat er voor golfplaten wordt gekozen, of soms zelfs voor riet of stro. Bij platte daken wordt er vaak voor andere materialen gekozen. Zo zijn bitumen- en asfaltproducten veelgebruikt voor een plat dak. Dit wordt ook wel dakleer genoemd. Een materiaal wat de laatste tijd steeds vaker wordt gebruikt is PVC dakbedekking. Hier zitten verschillende voordelen aan. Wij geven hier graag meer informatie over. 

Waarom een PVC dakbedekking kiezen?

Mensen kiezen tegenwoordig vaker voor PVC als dakbedekking omdat het licht en flexibel materiaal is. Tevens is het makkelijk te voegen op de woning. Daarnaast heeft dit materiaal de eigenschap dat het bij temperatuurschommelingen kan inkrimpen of uitzetten. Dit is bij een Nederlands klimaat belangrijk. Ook belast dit materiaal het dak niet onnodig, omdat het erg licht is. Het is daarnaast sterk materiaal wat een stevige bescherming biedt. Daarnaast is PVC een stuk goedkoper dan ander materiaal. Daarnaast is er minder dakonderhoud nodig en is het milieuvriendelijk. Wanneer je dit type dakbedekking kiest zitten er dus verschillende voordelen aan. Wij van MN Dakbedekking helpen je graag met het maken van je keuze. Daarnaast kun je op elk moment een offerte bij ons aanvragen. 

Plaatsing van een PVC dakbedekking

Wanneer je kiest voor een PVC-dak kunnen wij dit voor je leggen. Dit is geen eenvoudig klus en dit vraag veel ervaring en kennis. Gelukkig hebben wij veel specialisten die hiermee kunnen helpen. Dit moet namelijk bevestigd worden op het dak door lijm in combinatie met hete lucht. Hierdoor hecht het materiaal zich aan het dak. Daarnaast worden bij de randen nog strips bevestigd zodat het niet los komt in de hoeken. Hierdoor is de kans op scheuren ook een stuk lager.  Omdat er hete lucht wordt gebruikt bij de aanleg, is er geen brandgevaar. Dit is bij andere soorten, zoals bitumen, wel het geval. Wij geven graag meer informatie over dit type dakbedekking en hoe het leggen in zijn werk gaat. Onze dakdekkers hebben hier veel ervaring mee en kunnen al jouw vragen beantwoorden. 

GRATIS Offerte Aanvragen