Opzoek naar een professionele dakdekker bij u uit uw regio?

Binnen 1 minuut kosteloos aangevraagd!

Bitumen dakbedekking leggen op een plat dak

De meest gebruikte dakbedekking bij platte daken is bitumen dakbedekking. Dit materiaal is vervaardigd uit aardolie en gaat jarenlang mee. Waarom wordt er vaak voor bitumen gekozen? Vooral omdat de onderhoudskosten laag zijn en de prijs-kwaliteitsverhouding goed is. Omdat dit materiaal al jaren wordt gebruikt is het door de jaren heen steeds verbeterd. Het is erg sterk en waterdicht. Onze specialisten van MN Dakbedekking hebben veel ervaring met het leggen van bitumen dakbedekking en geven je dan ook graag advies. Je kunt tevens altijd een offerte aanvragen. Je leest hier meer over de voordelen van een bitumen dak en welke soorten bitumen er zijn. 

Voordelen van een bitumen dakbedekking

Als je kiest voor een bitumen dakbedekking zitten hier veel voordelen aan. Zo is dit materiaal volledig waterdicht en goed bestand tegen vocht. De prijs van dit materiaal is ook relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen, wat ook belangrijk is. Daarnaast is een bitumen dakbedekking makkelijk te repareren. Zijn er scheuren ontstaan? Dan is dit gemakkelijk te repareren. Ook de levensduur van het materiaal bitumen is erg lang, en het kan daarnaast goed gecombineerd worden met extra isolatie. Dit is voornamelijk fijn tijdens de koudere wintermaanden. Zoals je kunt lezen zitten er veel voordelen aan een bitumen dak, en wij van MN Dakbedekking vertellen je er graag meer over. 

Meerdere soorten bitumen

Over het algemeen zijn er twee soorten bitumen materiaal dat als dakbedekking wordt gebruikt. Allereerst zijn er bitumen op basis van elastomeren. Dit worden ook wel SBS bitumen genoemd. Aan dit type bitumen worden dus elastomeren toegevoegd; een stof die zorgt voor een hogere elasticiteit. Hierdoor stijgt tevens de hechtkracht van het dak, waardoor dit type bitumen voor bijna alle ondergronden geschikt is. Bijvoorbeeld op een isolatielaag of op hout. Daarnaast zijn er ook nog APP bitumen, welke gemaakt zijn op basis van plastomeren. Dit is een kunststof die iets beter bestand is tegen UV-straling. Echter zijn APP bitumen wel minder elastisch, waardoor dit type vaker wordt gelegd op daken die niet veel krimpen of uitzetten. 

Extra isolatie onder je dakbedekking

Wij van MN Dakbedekking helpen je graag met vragen over dakbedekking en vernieuwing van je dak. Onze specialisten hebben veel ervaring en delen graag kennis en kunde. Zo is het altijd mogelijk om een offerte aan te vragen. Wanneer je kiest voor bitumen als dakbedekking dan weet je zeker dat je huis goed is beschermd. Echter is het altijd goed om nog een extra dakisolatie toe te voegen, om je dak nog beter te beschermen. Deze dakisolatie zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je energieverbruik omlaaggaat. Dit komt omdat er meer warmte in je woning blijft hangen. Uiteindelijk geeft dit je een lagere energierekening. Als er geen isolatie is, blijft er minder warmte hangen waardoor je de temperatuur hoger moet zetten. Voor meer informatie kun je ons altijd even bellen om mailen. Wij helpen je graag met het leggen van je nieuwe dakbedekking. 

GRATIS Offerte Aanvragen