EPDM Dakbedekking laten plaatsen?

Binnen 1 minuut kosteloos aangevraagd!

EPDM dakbedekking en de voordelen

Als je jouw platte dak gaat renoveren of nieuw gaat leggen, dan kun je kiezen voor EPDM dakbedekking. Dit is een rubbersoort met een erg hoge elasticiteit en mate van bescherming. EPDM is de afkorting voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer; allemaal stoffen die samen een rubbersoort vormen. Doordat het zo elastisch is en een hoge bescherming heeft, is er bijna geen kans op schade door regen of bijvoorbeeld UV-straling. Ook is de levensduur van EPDM dakbedekking erg lang vergeleken met andere materialen. Wij van MN Dakbedekking hebben veel ervaring met EPDM en kunnen jouw dak hier mee leggen. 

Verschil tussen bitumen en EPDM dakbedekking

Wanneer je een plat dak moet vernieuwen, heb je keuze uit verschillende materialen. Wij werken met veel materialen, zo ook met bitumen. Dit is de meest gekozen soort dakbedekking, omdat het al jaren wordt gebruikt en daardoor een goede reputatie heeft. Echter wordt tegenwoordig ook vaker gekozen voor EPDM dakbedekking omdat dit ook vele voordelen heeft. Het is wel iets duurder, maar het heeft een langere levensduur. Daarnaast hoeft er geen brander te worden gebruikt bij het leggen van EPDM dakbedekking. Daardoor is het ook makkelijker mogelijk om deze dakbedekking zelf te leggen. Als je echter geen ervaring hebt, dan raden wij altijd aan om contact met ons op te nemen. 

Waarom is dit materiaal zo goed?

EPDM dakbedekking wordt steeds vaker gebruikt als dakbedekking, en dit is helemaal niet gek. Ook wij kunnen dit voor jou leggen als dakbedekking. Dit materiaal heeft een erg lange levensduur; tot wel ongeveer 40 jaar lang. Bij bitumen is dit bijvoorbeeld een stuk minder. Ook is EPDM helemaal waterdicht en bestand tegen verschillende temperaturen. Geen zorgen dus over UV-straling. Ook is er bijna geen sprake van onderhoud wanneer je EPDM kiest als dakbedekking. Dit komt omdat er geen mossen kunnen leven op rubber, waardoor je het niet van groen hoeft te ontdoen. Wel is het handig om losse bladeren van het dak af te halen. 

Andere voordelen van EPDM

Naast bovengenoemde voordelen zijn er nog een aantal andere te benoemen. EPDM is namelijk ook recyclebaar en daardoor vriendelijk voor het milieu. Als je dit belangrijk vindt is EPDM dus een goede keuze. Ook is het brandveilig en is het bijvoorbeeld bestand tegen vliegvuur zoals vuurwerk. Dit is belangrijk voor de veiligheid. Meer weten over dit type dakbedekking? Je kunt altijd contact met ons opnemen. 

GRATIS Offerte Aanvragen