Opzoek naar een professionele dakdekker bij u uit uw regio?

Binnen 1 minuut kosteloos aangevraagd!

Plat dak vernieuwen is zo gerealiseerd

Ben jij van plan om je plat dak te vernieuwen? Dan zit je bij ons goed. Wij van MN Dakbedekking hebben veel ervaring met het uitvoeren van deze klus. Je kunt je dak laten vernieuwen omdat het bijvoorbeeld in een slechte staat verkeerd. Soms kan het dak gedeeltelijk worden vernieuwd, maar het kan ook zo zijn dat er een totaal nieuw dak moet komen. Wanneer dit laatste het geval is, kan het handig zijn om ook na te denken over dakisolatie. Omdat de dakbedekking er dan helemaal uitgaat, is het makkelijk om meteen isolatie te leggen. Hier helpen we je dan ook graag mee. Onze specialisten van MN Dakbedekking hebben hier veel ervaring mee en beantwoorden graag je vragen. 

Het plat dak vernieuwen en dakbedekking kiezen

Kies je ervoor om je plat dak te vernieuwen, dan heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Zo zijn er meerdere materialen die kunnen worden gebruikt bij een plat dak. Zo kan er gekozen worden voor dakbedekking van bitumen; een veelgebruikt materiaal met een lange levensduur. Bitumen dakbedekking heeft ook niet veel onderhoud nodig en heeft daarnaast een mooie prijs-kwaliteit verhouding. Binnen bitumen heb je de keuze tussen SBS bitumen en APP bitumen. Hierbij is het verschil dat SBS bitumen ook een beschermende toplaag bevatten. Hoe dit bij het plat dak vernieuwen wordt aangebracht? Dit wordt vaak met een brander gedaan. 

Andere soorten dakbedekking voor plat dak

Je kunt voor bitumen kiezen, maar daarnaast bestaat er ook nog synthetisch rubber als dakbedekking. Dit wordt ook wel EPDM genoemd. Bij dit soort dakbedekking worden EPDM polymeren gebruikt, wat het rubber sterk en soepel maakt. De levensduur van EPDM is erg lang, en daarnaast is het goed bestand tegen UV-schade. Ook heeft dit materiaal als voordeel dat het goed bestand is tegen wortelgroei; om deze reden kun je het mooi combineren met een groendak. Uiteindelijk wordt EPDM dakbedekking vaak aangebracht met lijm. Als je jouw plat dak wilt vernieuwen en hier vragen over hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. 

PVC als dakbedekking

Naast bitumen en EPDM kan er ook gekozen worden voor PVC als materiaal voor dakbedekking. Dit kan voor zowel platte als pannendaken worden gebruikt. Dit materiaal is tevens in verschillende kleuren te verkrijgen. Het enige nadeel bij dit materiaal is dat de levensduur iets korter is, in vergelijking met de andere materialen. Wel is het erg licht van gewicht, wat voordelig kan zijn bij renovaties. PVC is daarnaast ook goed wortelbestendig en kan daardoor goed worden gecombineerd met een groendak. 

De milieuvriendelijke variant

Uiteraard kun je ook altijd kiezen voor een groendak als je jouw plat dak gaat vernieuwen. Dit is een normaal dak met een aantal aanpassingen, zodat er groen op kan groeien. Hier worden speciale lagen neergelegd zodat planten goed kunnen groeien. Door dit dak te kiezen kan tevens regenwater een stuk makkelijker worden afgevoerd. Welke planten je zou kunnen kiezen voor je groendak? Het is handig om plantsoorten te kiezen die goed tegen vocht en droogte kunnen. Zo kun je vetplanten, kruiden of mossen kiezen. Je dak vernieuwen kun je dus zeker doen met deze variant. MN dakbedekking helpt je graag en kan tevens advies geven over de materialen die het beste bij jouw woning passen. 

GRATIS Offerte Aanvragen