Bespaar hoge energie kosten door goede dakisolatie

Binnen 1 minuut kosteloos aangevraagd!

Waarom dakisolatie een verstandige keuze is

Het is niet gek dat mensen tegenwoordig steeds vaker voor dakisolatie kiezen. Het hebben hiervan heeft namelijk heel veel voordelen. Zo zorgt het voor een grote besparing op de energiekosten. Door een goede isolatie blijft er meer warmte in huis waardoor je uiteindelijk minder kosten maakt. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat omgevingsgeluiden erg gedempt worden. Wij van MN Dakbedekking hebben ons gespecialiseerd in het leggen van isolatie in daken, en helpen je hier dan ook graag mee. Wij hebben meerdere dakdekkers in dienst die jaren ervaring hebben. Wil je eerst nog meer weten over dakisolatie? Lees dan snel verder. 

De meerwaarde van dakisolatie in je woning

Het toevoegen van isolatie aan je woning geeft een interessante meerwaarde; deels door de energiebesparing en deels door andere voordelen. Zo wordt ook het geluid van buitenaf beperkt door het hebben van dakisolatie. Daarnaast is het moeilijk voor ongedierte en schimmels om binnen in je woning te komen wanneer je dit in je dak hebt zitten. Ook krijgt je woning een hoger energielabel wanneer het over isolatie beschikt, waardoor de waarde stijgt. Alleen maar voordelen dus. Nog geen isolatie? Wacht niet langer en neem contact op met onze specialisten van MN Dakbedekking. 

De investering heb je zo terug

Je kunt voor je woning natuurlijk verschillende delen isoleren, maar dakisolatie is de isolatie waar je het beste resultaat mee boekt. Waarom dit zo is? Omdat warme lucht voornamelijk omhoogstijgt, en normaliter verlies je dus veel warmte via het dak. Door het goed te isoleren zorg je ervoor dat dit verlies van warmte beperkt kan blijven. Uiteindelijk zorgt dit voor een fijn binnenklimaat en een hoge besparing op de energiekosten. Zoals je kunt lezen zitten er veel voordelen aan het hebben van dakisolatie. Onze specialisten hebben veel ervaring met het leggen van daken en isolatie, en helpen je hier graag mee. 

Hellend of plat dak laten isoleren

Het is voor beide soorten daken, hellend of plat, mogelijk om het te laten isoleren. Hiervoor worden verschillende materialen voor gebruikt. Zo gebruiken we voor de isolatie van een hellend dak vaak voor minerale wol. Daarnaast worden ook zelfdragende isolerende dakelementen veel gebruikt, omdat dit voor stevigheid zorgt. Ook kan er worden gekozen voor een Sarking dak. Hierbij worden de isolatieplaten boven de kepers en spanten aangebracht. Bij een plat dak is daarentegen vaak zo dat de isolatielaag zich aan de buitenkant van het dak bevindt, waarbij het vaak onder de dakdichting zit. Ook bij een plat dak kunnen meerdere isolatielagen worden gelegd, afhankelijk van de sterkte van het dak. 

Advies over isolatie voor je dak

Als je er nog niet helemaal over uit bent of je jouw dak nu wel of niet wilt laten isoleren, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten van MN Dakbedekking staan je graag te woord. Door onze jarenlange ervaring weten wij veel over zowel platte als hellende daken, en vinden het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. 

GRATIS Offerte Aanvragen