Opzoek naar een professionele dakdekker bij u uit uw regio?

Binnen 1 minuut kosteloos aangevraagd!

Dakreparatie bij een beschadigd dak

Wanneer je dak is beschadigd is het mogelijk om een dakreparatie uit te laten voeren. Het is belangrijk dat dit tijdig wordt uitgevoerd, omdat anders de kans op schade toeneemt. Dakbedekking zorgt voor bescherming van onder andere externe weersomstandigheden. Als er iets niet goed zit, kan er dus makkelijk een lekkage ontstaan. Bij MN Dakbedekking hebben wij jaren ervaring met het uitvoeren van dakreparaties, en helpen je hier graag mee. Het is ook altijd mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten uitvoeren van een dakreparatie. 

Hoe ziet een dakreparatie er precies uit?

Wanneer wij een dakreparatie uitvoeren, controleert de dakdekker eerst de problemen. Hierna zal hij overgaan tot renovatie. Dit kan een gedeeltelijke of een volledige renovatie zijn. Om deze reparatie uit te voeren is specialistische kennis nodig. De conditie moet worden gecontroleerd en er moet ook gekeken worden naar extra schade, zoals een lekkage. Bij MN Dakbedekking gaan we zorgvuldig te werk en controleren we het gehele dak en de omgeving eromheen. Een reparatie die wij waak uitvoeren is het vervangen van dakpannen. Dit wordt bij een hellend dak gedaan. Ook een plat dak kan worden vervangen; dit wordt voornamelijk door lijmen of branden gedaan. Een reparatie kost minder dan het vervangen van het volledige dak, en daarom is het goed om bij schade snel te handelen. 

Soort reparatie per type dak

Voordat we beginnen met een dakreparatie, kijken we natuurlijk naar het type dak dat je hebt. Er zijn namelijk een aantal verschillen tussen platte en hellende daken. Een plat dak is bijvoorbeeld sneller onderhevig aan externe invloeden. Dit heeft te maken met de eigenschappen en de vorm. Omdat het een plat dak is krijgt het veel te maken met zon, regen en wind. Hierdoor kan een plat dak sneller gaan slijten dan een hellend dak. Bij een hellend dak zien we vaak dat er schade is aan de nok van het dak. Dit wordt ook wel de nokvorst of dakvorst genoemd. Dit is namelijk het meest kwetsbare gedeelte van een dak. Onze specialisten hebben veel ervaring in het repareren van zowel platte als hellende daken, en daarvoor kun je altijd bij ons terecht. 

Reparatie gedekt vanuit de verzekering

Als je een reparatie aan je dak nodig hebt, kun je dit in veel gevallen ook opgeven bij je verzekering. De kans bestaat dat je de kosten gedeeltelijk of zelfs in zijn geheel terug kunt krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een stormschade. Hierbij wordt de schade vergoed als er op diezelfde dag dat het gebeurde een windkracht van zeven of hoger was. De schade die aan delen van je woning ontstaat kun je claimen onder je opstalverzekering. Als er daarentegen spullen binnenshuis zijn beschadigd, dan kan je dit opgeven onder je inboedelverzekering. Het is wel belangrijk dat je duidelijk foto’s van de ontstane schade maakt en meestuurt. Wij van MN Dakbedekking helpen je graag en kunnen meer informatie geven over het proces. Daarnaast is het altijd mogelijk om een offerte voor een reparatie op te vragen. 

GRATIS Offerte Aanvragen